Наведіть камеру на QR код біля вольєра

СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ СТРАУС ЕМУ

Страус Ему зустрічається в дикому вигляді в Австралії. Через великого розміру птиці необхідно досить простору.

Зовні Ему дещо нагадує казуара, але не має ні «шолома», ні шкірястих наростів на шиї. Його висота близько 1,5 м, вага дорослих особин 70-80 кг. Ему здатний бігти зі швидкістю до 50 км/год. Їх довгі ноги дозволяють робити кроки до 275 см. Ему ведуть кочовий спосіб життя і можуть долати великі відстані в пошуках їжі. П’ють вони рідко, але якщо є можливість, то не відмовлять собі в цьому. Ему любить сидіти в воді, а також вміє плавати. Літати страус Ему не вміє.

Цікавий Факт

Ему – другий найбільший птах після страуса.

 

Вперше Ему був виявлений європейськими дослідниками в 1696 році.

Через довгі ноги, відстань між кроками може досягати до 275 см.

Для подрібнення Ему ковтають камені (у них як у страусів немає зубів).

 

Пір’я в Ему змінюється в залежності від умов навколишнього середовища.

Пір’я Ему перешкоджає перегріву, тому їм не страшна спека. Також, пір’я Ему поглинає сонячне випромінювання.

Спить Ему вночі, але не безперервно (за ніч прокидається аж 8 разів).

Харчуються Ему травою, плодами та іншими рослинами (іноді комахами). П’ють рідко (один раз на день).

 

Дінго, орли і яструби, лисиці є ворогами Ему.

В даний момент Ему вирощуються в Австралії, Північній Америці, Перу та Китаї.