Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ ВІНЦЕНОСНИЙ ЖУРАВЕЛЬ

У сімействі журавлів налічується близько чотирнадцяти різних видів. Всі вони володіють індивідуальними особливостями, що відрізняють їх від своїх родичів. Одним з найбільш яскравих представників цього сімейства вважається східний вінценосний журавель, що виділяється на тлі інших птахів не тільки зовнішнім виглядом, але і способом життя.

Птах заввишки 91-104 см, з розмахом крил 183—198 см і вагою 3,9-5,2 кг. Оперення більшої частини тіла чорне або темно-сіре; пір’я, що вкриває надкрила і підкрила біле. Головною відмінністю цього виду є наявність великого чубчика на голові, що складається з жорсткого пір’я золотистого кольору, завдяки якому птах і отримав свою назву. На щоках є червоні та білі плями, по парі з кожного боку. Цей птах часто зустрічається в савані, однак воліє селитися на заболочених землях, що поблизу прісних водойм. На ніч вінценосний журавель часто влаштовується на деревах, що взагалі-то не прийнято серед журавлів. У пошуках корму він здатний проходити десятки кілометрів в день. Ці журавлі – всеїдні птахи. Їх раціон складають трава, всілякі насіння і комахи, безхребетні та дрібні хребетні тварини.GRUS

Цікавий Факт

Батьківщиною птахів сімейства журавлиних вважається Північна Америка, звідки через Азію його представники поширилися на інші континенти. Зараз журавлі зустрічаються всюди, крім Антарктиди і Південної Америки.

Представники сімейства журавлиних воліють відкриту місцевість і частіше гніздяться в заплавах прісних водойм, на заливних луках або болотистих ділянках.