Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН ФАЗАН

Фазан є середньоазіатським видом птахів, завезений у Європу під час великих подорожей греків. Тоді самці цих пернатих завдяки гарному екстер’єру були, так би мовити, прототипами райських птиць – їх азійські народи, а за ними й європейські, утримували у якості декоративних пернатих.

Птах має довжину тулуба до 85 см, вагу до 2 кг, довгий клиноподібний хвіст з 18 пір’їв. Має гачкуватий дзьоб. Пір’я на тілі у самців фазанів яскраве та красиве різного кольору — золотавого, темно-зеленого, помаранчевого, фіолетового. По краях голови тріпотять пучки подовжених пір’їн, які утворюють щось на зразок ріжків. У природних умовах фазани живуть в смузі малосніжних рівнин і передгір`їв, тобто на тих територіях, де випадає невелика кількість зимових опадів. З наближенням зими ці великі денні птахи збираються в зграї, причому півні тримаються окремо від курочок. У сильні морози багато фазанів гине від холоду і голоду, якщо люди не проявляють за ними належної турботи.

Цікавий Факт

 

Фазанів не полохають люди – вони добре урбанізувалися.

 

 

Самці ретельно охороняють свою територію, часом навіть до смерті.

 

 

Рідко можна зустріти їх на полях і в лісах.

 

 

У раціон фазанів входить як рослинна, так і тваринна їжа.