Наведіть камеру на QR код біля вольєра

МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА МАВПА ДЕ БРАЗЗА

 

Одна з найбільш яркоокрашенних мавп в світі. Тіло сіре з червонувато-коричневою спиною, чорними кінцівками і білою верхівкою. Виражена біла борода і помаранчева пляма на лінії брів. У самців шкіра на щоках навколо носа синього кольору. Розміри середні: тіло до 60 см у самців і до 55 см у самок, хвіст до 78 см, вага близько 7 кг. Живуть сім’ями, що складаються з дорослого самця, трьох дорослих самок і їх потомства. Мавпи Бразза вміють вправно ховатися в листі і в разі небезпеки вони завмирають на місці, перетворюючись в нерухому статую. Тривалість життя цих мап 25-30 років. Ця мавпа як правило, є сором’язливою і непомітною, лише зрідка оголошуючи свою присутність глибокими вигуками. Раціон складається в основному з плодів і насіння, хоча листя, гриби і дрібні рептилії та комахи можуть також споживати. Якщо збирання їжі відбувається на відкритій ділянці, харчові продукти зберігаються в защічних мішках, і споживаються тільки тоді, коли мавпи повернуться в безпечне місце. На вид полюють численні хижаки, такі як великі африканські орли, леопарди, люди та інші примати. Коли група знаходиться під загрозою, самиці й молодь, як правило ховається в кущах, в той час, як самець лізе на дерево і робить гучні вигуки в спробі відвернути хижака.

 

 

Цікавий Факт