Наведіть камеру на QR код біля вольєра

КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ КЕНГУРУ

Кенгуру – тварина Австралії, яка є символом цього континенту. Сьогодні про кенгуру, напевно, знають усі. І хоч екзотична тваринка живе тільки на австралійському континенті, та побачити її в зоопарках не така вже й рідкість.Залежно від виду, представники сімейства мають довжину від 25 см (плюс 45 см – хвіст) до 1,6 м (хвіст – 1 м), і важать від 18 до 100 кг. Хутро сумчастих м’яке, густе, може бути сірого, чорного, рудого кольорів і їх відтінків. Напевно всі бачили, як виглядають великі кенгуру: голова у них маленька, зате з великими вухами і не менш великими мигдалеподібними очима. Очі кенгуру мають вії, які захищають їх рогівку від пилу. Ніс кенгуру чорний. Нижня щелепа в кенгуру має незвичну будову, задні кінці її загнуті всередину. Скільки у кенгуру зубів?

В залежності від виду кількість зубів коливається від 32 до 34. Причому зуби кенгуру позбавлені коріння і відмінно пристосовані для грубої рослинної їжі. Кенгуру – це ссавець, який пересувається стрибками. Вельми примітною частиною його тіла служать неймовірно потужні і м’язисті задні ноги з гранично розвиненими м’язами в області стегон, а також чотирипалими стопами.

Цікавий Факт

Рухатися назад ці тварини не здатні – цього їм не дозволяє занадто великий хвіст і форма задніх ніг.

Цікаво, що кенгуру в Австралії більше, ніж людей.

У висоту він може бути вище людини.

Кенгуру може бігти зі швидкістю до 60 кілометрів на годину і може перестрибнути бар’єр висотою до 3 метрів.

При народженні дитинча кенгуру розміром трохи більше арахісу.