Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА ПУМА

Пума – сильний і витривалий звір, який одним ударом лапи або укусом вбиває велику тварину. Забарвлення пум сильно варіюється, проте зазвичай вони бувають рудими або бурими. Патагонські пуми забарвлені в червонуваті або сріблясто-сірі кольори.

Пума зустрічається в північних лісах Канади, у скелястих районах США і у вологих джунглях Бразилії. В Аргентині вона живе в пампасах, а її ареал простягається до найпівденніших районів Південної Америки.Звичайний нормальний самець великого підвиду важить близько 70 — 80 кг. Самиці менші за самців на 30%.

На полювання пума виходить найчастіше рано вранці або в сутінках. У безлюдних районах тварини полюють також і вдень. Як і інші кішки, пума чигає на здобич у засідці, а коли тварина наближається, пума кидається на неї або, якщо це необхідно, переслідує. Пума стрибає на тварину ззаду і вбиває її укусом в шию. Ця кішка така сильна, що може підняти досить велику здобич і, тримаючи її в зубах, потягнути з дороги.

Цікавий Факт

 

Пуми мають найбільший за протяжністю ареал не тільки серед американських кішок, але й серед ссавців, що живуть у Західній півкулі.

 

Залежно від місця проживання пуми сильно відрізняються одна від одної за розмірами. Найдрібніші тварини живуть у тропіках, а великі – на півночі та півдні.