Наведіть камеру на QR код біля вольєра

БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ БІНТУРОНГ

Бінтуронг — дещо незграбна і коротконога тварина. Бінтуронги живуть в Південно-Східній Азії. Їх ареал проживання простягається від Індії до Індонезійських островів Суматра, Ява, Борнео і Палаван. Його хутро жорстке і довге, особливо на хвості. Як правило, він забарвлений в темно-сірий або чорний колір, а голова часто світліших відтінків. Примітні перш за все довгі білі вуса й довгі пензлики вух.  Довжина тіла становить від 61 до 96 см, і ще стільки ж припадає на хвіст. В середньому маса бінтуронга – близько 14 кг. Ці хижаки живуть в основному на деревах і активні ночами. Їх рухи повільні і обережні, вони не стрибають, проте вміють за допомогою хапального хвоста добре лазити. Головною їжею бінтуронга є фрукти, але вони також полюють на невеликих птахів, грабують їх гнізда, їдять рибу і навіть падаль.

Цікавий Факт

Бінтуронг не проявляє активність вдень, їх час доби – ніч.

Живуть вони на деревах саме завдяки хватальним здібностям свого хвоста. Але вони не стрибають, як білки, їх рухи спокійні, повільні.

 

Попри життя на висоті, бінтуронги також чудово відчувають себе у воді – вони добре плавають і навіть пірнають.