Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН ЄНОТ ПОЛОСКУН
Єнот-полоскун – це хижак.
Довжина тіла 45-60 см, хвоста 20-25 см; маса 5-9 кг. Вага дорослої особини може досягати 15-16 кг, хоча в середньому становить 6-7 кг, причому самці завжди важчі за самок. Єдиний представник сімейства єнотових, який на зиму засинає. Сон неглибокий, переривчастий. Єнот-полоскун поширений у Північній Америці від Панамського перешийка до південних провінцій Канади. Для єнота-полоскуна найпридатнішими є змішані ліси зі старими дуплистими деревами та наявністю водойм або боліт. Хвойних лісів, як і лісів, позбавлених водойм, він уникає. Єнот-полоскун добре лазить по деревах; чіпкі пальці дозволяють йому висіти, зачепившись за горизонтальний сук, або спускатися по стволу донизу головою. Єнот всеїдний. У його раціоні виражена сезонна зміна кормів. Навесні та на початку літа основу його раціону становлять тваринні корми; у другій половині літа і восени він надає перевагу рослинній їжі. Основний тваринний корм єнота – комахи і жаби, рідше рептилії, раки і краби, риба, гризуни і пташині яйця.
Цікавий Факт

Добре відтворюють звуки.

У єнотів дуже вправні лапи.

Можуть повертати голову на 180 градусів.

Здатні розвинути швидкість до 24 км / ч.

Мають високий рівень інтелекту.

Серед ссавців, IQ єнотів вище, ніж у кішок і лише трохи нижче, ніж у мавп.