Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР ЯГУАР

Найбільший хижак з родини котячих на континенті. Ягуар дещо крупніший від леопарда: довжина тіла 150—180 см, хвоста — 70—91 см, маса — до 136 кг. Тварина більш кремезна, масивна, хвіст і ноги коротші, ніж у леопарда, і скоріше він схожий на тигра. Ягуар має надзвичайно сильний укус. Завдяки йому ягуар без труднощів пробиває зубами, наприклад, панцир черепахи. Не кажучи вже про черепа інших тварин. Зазвичай ягуар так і вбиває свою жертву – прокушуючи їй череп, хоча котячі зазвичай вбивають шляхом удушення або перекушування горла. Ягуар може оглушливо ревіти, люто гарчати і видавати глухе загрозливе бурчання. Ареал виду простягається від Мексики на південь до Парагваю і півночі Аргентини.

Цікавий Факт

У Латинській Америці, ягуарів називають тиграми.

Найбільші ягуари мешкають в Бразилії .

Мисливці Бразилії стверджують, що ягуари здатні гіпнотизувати свою жертву.

У Сальвадорі та Уругваї, ягуари винищені повністю.

Ягуар ніколи не переслідує свою жертву, якщо та виявила хижака або рятується втечею.

Ягуар, на відміну від інших кішок здатний прокусити череп своєї здобичі.

Ягуари занесені в міжнародну Червону книгу.

Мовою гуарані слово «ягуар» перекладається як «звір, що вбиває одним стрибком».

Ягуари полюють на багатьох тварин, в тому числі на кайманів і анаконд. Іноді вони харчуються фруктом авокадо.