Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ ЧЕРВОНОГОЛОВИЙ МАНГОБЕЙ

Червоноголовий мангобей – досить великий примат: самці можуть досягати ваги 18 кг, самки – 12 кг. Шерсть коротка, темно-димчаста, обличчя жовтувато-коричневе, на голові «шапка» темно-каштанове волосся, обличчя рожеве. Досить великі мавпи, зі струнким тілом, довгими кінцівками і довгим хвостом. Довжина тіла 40 – 80 см, хвіст значно довше, передні кінцівки коротші за задні. Між пальцями є шкірні оболонки. Вони поширені в Камеруні, Екваторіальній Гвінеї, Габоні та Нігерії. Ці деревні примати живуть в лісах переважно в нижніх ярусах, часто зустрічаються на водно-болотних угіддях. Вони багато часу проводять на землі і лише під час відпочинку або небезпеки лазять на дерева. Ці примати використовують дерева в їжу, як притулок для сну і захист від хижаків.

Рудий мангабеї живуть групами від 10 до 35 тварин. Ці групи містять кілька самців, і більшість з них мирно співіснують, немає ознак домінантного домінування один над одним. Кожен самець демонструє експресивну поведінку – ходить з піднятим хвостом. Рухи хвоста і стукіт його власника є своєрідним спілкуванням між членами групи.

Цікавий Факт

Вони уміють плавати.

У них сильні лапи, якими вони можуть розколювати горіхи.

Головними ворогами червоноголових мангобеїв є орли і леопарди.

Білокомірцевий мангобей внесений до Червоної книги.