Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ ХОХЛАТАЙ МАНГОБЕЙ

Чорний Хохлатий мангобей, він же чубатий або бородатий мангобей – мавпа роду приматів, один з двох видів роду бородатих мангобеїв.

Примати середніх розмірів. Шерсть жовто-коричнева, верхівка чорна. Як і у інших мангобеїв, у цих мавп білі повіки і чорна шкіра на обличчі. Довжина тіла самців від 49 до 63 см, самок від 44 до 53 см. Довжина хвоста від 40 до 76 см. Вага самців від 9,6 до 10,2 кг, вага самок від 5,3 до 5,5 кг. Щелепний апарат пристосований для розгризання твердих горіхів, насіння і фруктів. У дикій природі мангобеї мешкають в сухих тропічних і субтропічних лісах. Майже весь час проводять на деревах. На землю спускаються лише, щоб підібрати їжу. Харчуються фруктами, насінням та квітковим нектаром. У період посухи до 30% раціону може складатися з безхребетних і дрібних хребетних тварин. Мангобеї живуть групами до 40 особин. Спілкуються з допомогою міміки, рухів тіла і хвоста. На відстані підтримують зв’язок за допомогою пронизливих криків. Вранці можна почути, як ці примати ведуть перекликання.

Цікавий Факт

 

Мангобей дуже легко йдуть на контакт з людиною, полюбляють носити одяг та, навіть, підгузки.

 

 

Відпочивають та сплять сидячи.

Вже з 2-тижневого віку деякі дитинчата починають харчуватися твердими фруктами.

На морді мангобея є темно-сірі бакенбарди.

Зазвичай їжу мангобеї добувають рано-вранці.