Наведіть камеру на QR код біля вольєра

СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ СУРИКАТИ

Зовні сурикати схожі на напівмавп, собак і єнотів, хоча насправді є родичами мангустів. Ці тварини, завбільшки як заєць, стоять на варті в пустелі, попереджаючи її мешканців про небезпеку. Вони і полюють, і самі стають здобиччю хижаків. Сурикати мешкають у посушливій відкритій місцевості і чагарниках південноафриканської напівпустелі, а лісів і густих заростей уникають. Вдень сурикати з’являються на поверхні піщаної пустелі разом зі скорпіонами і ящірками. Вони уважно спостерігають за хижими птахами, що кружляють у небі. Коли настає темрява, звірки повертаються у свої підземні помешкання, які викопують сильними передніми лапами. Залежно від щільності ґрунту, коридори можуть йти на глибину до 3 м. Сурикати харчуються в основному різними комахами, павуками і молюсками, не гидуватимуть птахами, що гніздуються на землі, та їхнім яйцями, а також ящірками й іншою дрібною живністю. Ці маленькі хижаки відважуються на денні вилазки в савану. Звірятка завжди тримаються разом, часто стають на задні лапки і пильно озираються. Побачивши небезпечного ворога, поспішають до найближчої нори. З появою лисиці чи шакала піднімають такий лемент, що хижаки прагнуть не зв’язуватись з такою скандальною компанією.

Цікавий Факт

 

Сурикат не боїться укусів змій і скорпіонів, які для людини становлять смертельну небезпеку.

 

 

Новонароджені “дорослішають” за одну ніч: вчора їх іще годувала мати, але вранці про власне харчування вони вже мусять подбати самі.

 

 

Дорослий сурикат за секунду відкидає таку кількість піску, яка за масою дорівнює його власній вазі.

 

 

Діючи разом, групою, сурикати здатні здолати більшу, ніж вони самі, тварину.