Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК ПОЛЯРНИЙ ВОВК

Полярний вовк живе на тій же території що і десятки століть тому, зважаючи на дуже слабку конкуренцію з людиною. Вага полярного вовка досягає 85 кг при середньому зрості 130-150 см. Тривалість життя цього виду в природному середовищі близько 7 років, в неволі до 17 років. Полярні вовки населяють одну з найбільш безплідних територій земної кулі. В квітні температура тут дуже рідко піднімається вище – 30°С. Постійний вітер стає причиною того, що температура здається набагато нижчою, ніж є насправді.Вовки зазвичай тримаються невеликими зграями. Частіше за все зустрічаються родинні зграї, у склад яких входять батьки, їхні дитинчата і дорослі особини з попередніх виводків. Зграю, як правило, очолює ватажок, а його самка в зграї також займає подібне становище.

Цікавий Факт

Тільки кожне десяте полювання зграї буває успішним.

Іноді вовки протягом багатьох днів залишаються без їжі, однак потім з’їдають до 10 кг м’яса за один раз.

В Арктиці так мало їжі, що вовк, наприклад, з’їдає полярного зайця зі шкірою, вовною й кістками.

Часто один або два молодих вовки доглядають за вовченятами, коли їхня мати йде на полювання.

Одначе полярний вовк – це єдиний підвид, що дотепер живе на всій території, яка була доступна його предкам. Так сталося тому, що люди сюди добираються вкрай рідко.

Люди століттями безжалісно винищували вовків всіх різновидностей.

Виттям вовки сповіщають іншій зграї про свою присутність, таким чином позначаючи свою територію й намагаючись уникнути зустрічі, що привела б до сутички.