Наведіть камеру на QR код біля вольєра

ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ ПАПУГИ

 

Зеленокрилий ара, довжина тіла 78-90 см, хвоста 31-47 см; вага 950—1700 г.  Має гарне, яскраве забарвлення. Основний колір темно-червоний, крила синьо-зелені. Щоки не оперені білим кольором, голе обличчя прикрашає маленьке червоне пір’я, розташоване в кілька рядів.  Хвіст і надхвостя сині. Наддзьобок солом’яного кольору із чорним кінчиком, а піддзьобок сірчасто-чорного кольору.

Живе в Панамі, Колумбії, Венесуелі, Бразилії, Аргентині й ряді інших країн Південної Америки.

Папуга ара – велика, довжиною до 95 см, птах з дуже яскравим і красивим забарвленням. Верхня частина оперення тіла яскраво-блакитна, боки шиї, грудки й живіт оранжево-жовті. Криючі пера хвоста яскраво-блакитні. Горло чорне. Щоки спереду безпері сіро-білі із чорними смужками. Дзьоб чорний, дуже сильний і здатний лущити горіхи й перегризати галузки дерев.  Ноги бурувато-чорні. Райдужна оболонка залежить від віку птаха: у молодих ар вона сизо-сіра,а в дорослих солом‘яно-жовта. Голос гучний і різкий.

У світі птах поширений від східної частини Панами до Бразилії і Північного Парагваю.  Імовірно, що на Тринідаді цей птах вимер.

Амазон венесуельський: довжина тіла 31-32 см, хвоста 9 см; вага 340 г. Дуже схожий на синьолобого амазона. Оперення зеленого кольору, щоки й чоло жовте. У багатьох папуг цього виду на лобовій частині є вкраплення синього пір’я. На маховому пір’ї є червона смуга. Навколо очей гола зона сіро-блакитного кольору. Дзьоб коричнювато-жовтуватий з темним кінчиком. Райдужка помаранчева. Самка відрізняється від самця меншими розмірами дзьоба і блідим забарвленням голови. Живе у Венесуелі, Колумбії, Гвіані й Північній Бразилії до Перу.

 

 

Цікавий Факт