Наведіть камеру на QR код біля вольєра

НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ НОСУХИ

Носухи , вони ж коати — хижі ссавці, найбільші представники сімейства єнотових, ендеміки двох континентів Нового Світу. Особливість носухи описано в її назві — це передня частина верхньої губи і подовженого носа, разом вони утворюють характерний хоботок.

Носухи живуть у різних місцях, від вологих тропічних лісів до порослих бідною рослинністю напівпустель на півдні США. Гірські носухи мешкають виключно в Андах, де їх можна зустріти аж до межі лісу. Носуху Нельсона можна спостерігати на острові Косумель, що належить Мексиці. Носухи полюють переважно на комах – жуків, термітів і мурашок, а також на членистоногих – павуків, скорпіонів, наземних ракоподібних і багатоніжок. До їхнього раціону входять жаби, ящірки і дрібні ссавці. Найбільше носухи полюбляють ласувати ящірками й черепахами.

Цікавий Факт

 

У віці 3-4 тижнів малюки намагаються вибратися з гнізда, в якому з’явилися на світ. Дбайлива мати ловить їх і повертає назад.

 

У Південній Америці на носух полюють заради м’яса. Хутро цих тварин місцеві жителі цінним не вважають.

Вчені ще до недавнього часу вважали окремим видом самців носух, які живуть окремо від самок з дитинчатами.

Носухи з легкістю пристосовуються до різних умов життя, проте не переносять морозів. У горах, де температура повітря часто падає нижче від нуля, носухи нерідко відморожують кінчики своїх хоботків.