Наведіть камеру на QR код біля вольєра

МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК МУНТЖАК

Невеликі короткошерсті олені. Довжина тіла 90-110 см, висота в холці 40-55 см, довжина

хвоста 15 см. Середня вага від 10 до 20 кг. Рекордна вага самця – 32 кг. Це один з

найбільших видів мунтжаків. Основне забарвлення тіла – темно-охристе. Відрізняються

досить простою будовою рогів: кожен ріг має лише одне, максимум два відгалуження

довжиною не більше 15 см. Як у більшості видів оленів, роги є тільки у самців. Також у самців мунтжаків у верхній щелепі є різці, які виступають з пащі.

Цікавий Факт

 

Мунтжаки мають чудовий зір і почуття слуху. Ці почуття в основному використовуються для виявлення хижаків.

 

 

Мунтжаки – це нічні тварини (активні в сутінках і світанку). Вони іноді активні вночі.

Мунтжаки їдять різні види листя, пагонів, квітів, ягодів, насіння, кори дерев і грибів.

Великі ссавці, такі як вовки, леопарди, тигри, і рептилії, такі як крокодили і пітони, є головними хижаками мунтжаків.

Мунтжаки – одиночні і територіальні тварини.

Мунтжак виробляє гавкаючий звук в разі небезпеки (щоб інформувати інших тварин). Через це мунтжак також відомий як гавкаючий олень.

Мунтжак – це найстаріший вид оленя. Він існує на планеті не менше 15-30 мільйонів років.