Наведіть камеру на QR код біля вольєра

КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА КАПІБАРА

Капібара, або водосвинка – найбільший гризун у світі.  Близькими родичами капібари вважаються морські та гірські свинки, і вона більш віддалено пов’язана з агуті, шиншилами і нутріями.

Водяна свиня – це офіційна наукова назва капібари. Аборигени Південної і Центральної Америки звуть водосвинку по-різному – капрінчо, пончо, корпінчо та капігуа. Вважається, що найточніше ім’я гризун отримав від бразильських племен, прозвали його «споживач тонкої трави» (капібари).

Залишається дивуватися, як цей пожирач водоростей примудряється набирати такої рекордної ваги: самці важать 54-63 кг, самки – від 62 до 74 кг. Але і це не межа – відомо, що одна жіноча особина роз’їла до 81, друга – до 91 кг. Ареал їхнього проживання водоймища та джунглі. Улюблені страви: трава, водорості, зерно, дині та кабачки. Улюблені розваги: пірнати, плавати, підставляти спину і живіт, щоб їх почухали.

Цікавий Факт

Капібара вважається супергризуном, який дасть фору бобру та щурові у своїх вміннях.

Малюки капібар народжуються з відкритими очима, відразу ж здатні пересуватися за стадом.

В деяких країнах капібар вигулюють просто на повідку.

Живуть капібари невеликими сім’ями під керуванням батька.

Ці тварини дуже спокійні, навіть ліниві.