Наведіть камеру на QR код біля вольєра

КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН КАПУЦИН

Звичайний, або білоплечий капуцин – вид приматів сімейства чіпкохвостих мавп, що мешкають в Центральній і Південній Америці.

Вага дорослого самця близько 3 кг. Довжина тіла – 30-35 см, хвоста 30-56 см.

Мавпочка капуцин – практично всеїдний примат, але основна частина раціону, як правило, представлена ​​такими комахами, як мурахи, личинки жуків і гусениці, а також рослинною їжею у вигляді різних фруктів і плодів, квітів, пагонів, кори та молодого листя, насіння. Їжею можуть стати пташині яйця.

Шерсть переважно чорна, проте шия, груди, горло і плечі жовтувато-білі. Особа рожева або світло-кремова, іноді присутні темні відмітини над очима. Хвіст довгий, пристосований для хапання. На його кінці є безволоса поверхня. Батьківщиною капуцина є тропічні південноамериканські ліси, де ці мавпочки досі зустрічаються в значній кількості. Мавпи капуцини об’єднуються в групи, що складаються з десяти або більше особин, які займають певну територію. Основний ареал проживання мавп капуцинів представлений великими просторами вологих тропічних лісових зон, розташованих на території Гондурасу і на всьому протязі до Венесуели та південній Бразилії.

Цікавий Факт

Часто «ароматизують своє тіло, натираючи його ароматними листям і квітками.

Розбивають горіхи камінням, спійманих жаб, перед тим як з’їсти, обтирають листям.