Наведіть камеру на QR код біля вольєра

БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА БІЛКА

Білка відноситься до ссавців, загін гризунів. Вона має подовжений тулуб, яке закінчується гнучким пухнастим хвостом. У білки довгі вуха у вигляді трикутника з пензликами або без них на кінці. Забарвлення шерсті коливається від темно-бурого до рудого, живіт світлого забарвлення. У зимову пору року білка може змінювати колір на сірий. Колір шерсті ссавця залежить від місця проживання.  Довжина тіла близько 25 см.

Цікавий Факт

 

Білки поширені всюди, крім Австралії.

 

 

На зиму білки запасають горіхи, які вони ховають у дуплах дерев або закопують в землю (часом вони забувають де ховали ці горіхи і завдяки цьому із закопаних горішків виростають нові дерева).

 

 

Найважчим часом для білок є рання весна (в цей період вони живляться бруньками дерев).

 

 

Білки всеїдні, крім грибів, горіхів, вони харчуються комахами і навіть невеликими птахами.

 

 

Білку можна приручити для годування з рук (оскільки, білка ховає надлишок їжі, вона буде брати у вас стільки, скільки ви будете пропонувати). Але потрібно бути обережним, вона може боляче вкусити.

 

 

Білка має сильні задні лапи і короткі передні лапи, які працюють разом і допомагають білці стрибати на великі відстані.

Білки мають добре розвинений нюх. Самець може відчути запах самки на відстані в милю.

Білки можуть впасти з висоти в 30 метрів і при цьому не отримати жодного ушкодження.