Наведіть камеру на QR код біля вольєра

БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН БУРИЙ КАПУЦИН

Бурий капуцин – інтелектуальна і соціальна істота, він має широкий репертуар звукових сигналів: крики, гарчання, гучні «каркання», трелі, щебет, свисти. Видають вони й тихі звуки: муркотіння, скрегіт зубів.

Представники виду легко ідентифікуються за наявністю двох рогоподібних хохолків, якими володіють дорослі тварини. Бурі капуцини одні з найбільших представників свого сімейства. Шерсть темно-коричнева або чорна, на щоках і лобі біла. Деякі особини мають трохи світлішу коричневу шерсть на спині і шиї. Хвіст хапального типу. Вага від 2,2 до 3,5 кг.

Тримаються групами до 20 і більше особин на певній території. У групі звичайно рівне число самців і самок, але іноді більше особин жіночої статі. Існує окрема ієрархія серед самців і серед самок.

Всеїдні. У раціоні фрукти, рослини, комахи, павуки, дрібні хребетні, включаючи гризунів. Проводять від 70 до 90 відсотків часу в пошуках їжі.

Поширений в Південній Америці і мешкає головним чином в гірських областях Північно-Східної Бразилії, а також в східних Андах  Колумбії.

Цікавий Факт

Бурі капуцини народжуються вже з шерстю.

Вони відмінно уживаються з сусідами, завдяки такій миролюбності різні групи можуть спокійно годуватися в прикордонних районах зайнятих територій.

Мозок цих створінь становить близько 1, 9% загальної ваги. У людини цей показник становить близько 2%.